Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ κ. Σπύρου Κουβέλη με ηγεσία Action Aid για την εκστρατεία ¨1GOAL¨ (15/09/2010).

Με ένα ακτιβιστικό δρώμενο και κεντρικό πανό που έγραφε “τα σχολεία για μας έχουν ανοίξει αλλά για 72 εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν ανοίξει ακόμη”, τα παιδιά της ActionAid Ελλάς υποδέχθηκαν τον υφυπουργό Εξωτερικών Σ. Κουβέλη στην είσοδο του γραφείου του, στο πλαίσιο της εκστρατείας 1GOAL – Εκπαίδευση για όλους, για την πάταξη του αναλφαβητισμού στον κόσμο.

 Ακολούθησε συνάντηση του υφυπουργού με την Γενική Διευθύντρια της ActionAid International Τζοάνα Κερ, τον Γενικό Διευθυντή της Action Aid Ελλάς Γ. Κουβαρά και άλλα μέλη της οργάνωσης, που παρέδωσαν στον υφυπουργό μια μπάλα ποδοσφαίρου με τον αριθμό 88.000, όσες και οι υπογραφές που συγκέντρωσε η οργάνωση στην Ελλάδα για την προώθηση του στόχου αυτού.

 Η στέρηση της βασικής εκπαίδευσης από τα παιδιά αποτελεί στέρηση του μελλοντός τους. Είναι υποχρέωση όλων μας στις ανεπτυγμένες χώρες να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση”, δήλωσε ο Σ. Κουβέλης μετά τη συνάντηση με την κα Κερ, λίγες ημέρες πριν η ελληνική κυβέρνηση από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών επαναλάβει τη δέσμευσή της για την επίτευξη των στόχων της Χιλιετίας, μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα όλων των παιδιών για πρόσβαση στα σχολεία.

“Την επόμενη εβδομάδα, στη συζήτηση που θα γίνει στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη για τους αναπτυξιακούς στόχους της Xιλιετίας θα μιλήσουμε για τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε την προσπάθεια για την εξάλειψη του αναλφαβητισμού, όπως και τους στόχους για την υγεία το περιβάλλον και τη φτώχεια”, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Επεσήμανε ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι αποφασισμένο, η αναπτυξιακή βοήθεια να διατίθεται με διαφάνεια , αποτελεσματικότητα και να κινητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών και ότι για να επιτεχθεί αυτό “αναμορφώνουμε όλον τον τρόπο λειτουργίας της αναπτυξιακής βοήθειας”.

Λίγο πριν, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, για τους άξονες και τις προοπτικές της εξωτερικής πολιτικής, ο κ Κουβέλης τόνισε ότι η αναπτυξιακή βοήθεια πρέπει να είναι περισσότερο στοχευμένη, να απευθύνεται σε λιγότερες χώρες και να ξεκαθαρίσει το μητρώο των ΜΚΟ, οι οποίες είναι πάρα πολλές.

 Η κα Κερ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση που βρήκε τόσο από τους εθελοντές όσο και από την ελληνική κυβέρνηση. “Μαζέψαμε τις περισσότερες υπογραφές από κάθε χώρα”, είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ αυτών που είδε και συνεχάρη ο κ Κουβέλης, ήταν και η μαθήτρια Γ! Γυμνασίου του Βαρβακείου Νίκη Γεωργακοπούλου, η οποία μόνη της μάζεψε 1000 υπογραφές.

 Σκοπός της εκστρατείας 1GOAL – Εκπαίδευση για όλους , είναι να συγκεντρωθούν εκατομμύρια υπογραφές σε όλο τον κόσμο ως μοχλός πίεσης στους ηγέτες, προκειμένου να κάνουν την εκπαίδευση υψηλή προτεραιότητα.

Στην Ελλάδα η εκστρατεία γίνεται υπό την αιγίδα της UNESCO, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Super League. Από τους πρώτους υποστηρικές ήταν ο αρχηγός της Εθνικής Γ. Καραγκούνης ο οποίος δήλωσε ότι “έκανα ό,τι μπορούσα για να βάλω το δικό μου GOAL στον αναλφαβητισμό”.

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Διαδώστε το:
Ετικέτες:
Κατηγορία: Uncategorized

Slider by webdesign