Δελτίο τύπου: ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ «6ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ENERTECH 11» ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Ο ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 6η ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ENERGY PHOTOVOLTAIC 2011» (29/9/11)

ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ «6ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ENERTECH 11» ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Ο ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 6η ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ENERGY PHOTOVOLTAIC 2011»

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθήνας Σπύρος Κουβέλης κήρυξε σήμερα έναρξη του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου ENERTECH ΄11, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών (ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και Leaderexpo).

Ο Σπ. Κουβέλης επισκέφθηκε επίσης τους χώρους της 6η Διεθνούς Έκθεσης ENERGY PHOTOVOLTAIC 2011, όπου ξεναγήθηκε από τους διοργανωτές στα περίπτερα και μίλησε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι ο κλάδος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση και να τοποθετήσει την Ελλάδα στο κέντρο των ενεργειακών εξελίξεων στην Ανατ. Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. «Ο χώρος των ΑΠΕ, όπου η Ελλάδα έχει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, μπορεί να είναι το άρμα που θα ξεκολλήσει την Ελλάδα από το έλλειμμα ανάπτυξης και θα ξαναβάλει μπροστά την Ελληνική οικονομία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σπ. Κουβέλης υπογράμμισε ιδιαίτερα τις δυνατότητες εγχώριας καθετοποιημένης παραγωγής φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, αλλά επίσης την ανάγκη το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών να μεταφραστεί σε ευκαιρίες και για τις Ελληνικές επιχειρήσεις.

Υποστήριξε επίσης ότι είναι αναγκαίο οι επενδύσεις που προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε να αποτελέσουν εφαλτήριο για την ανάπτυξη βασικών υποδομών όπως τα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας, και οι διασυνδέσεις με τις γύρω χώρες.

Τέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το πλήθος των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην έκθεση, αλλά και το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων που αυτές προσφέρουν.

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Διαδώστε το:
Ετικέτες:
Κατηγορία: Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Slider by webdesign