Συμμετοχή και ομιλία του Σπύρου Κουβέλη στις εργασίες του συνεδρίου που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Αλιεία και τη Συνεργασία στη Μαύρη Θάλασσα, (14/10/11).

 

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2011

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συμμετοχή και ομιλία του Σπύρου Κουβέλη στις εργασίες του συνεδρίου που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Αλιεία και τη Συνεργασία στη Μαύρη Θάλασσα, (14/10/11, Βρυξέλλες).

ΟΒουλευτήςΠΑΣΟΚΑ΄ΑθήναςΣπύροςΚουβέλης, θασυμμετέχειωςπροσκεκλημένοςομιλητής, στην  4ησυνεδρίαμεθέμα «How can an integrated approach to maritime affairs and EU financial opportunities create opportunities for growth in coastal areas» στοπλαίσιοτουσυνεδρίου «Brainstorming event for Romanian and Bulgarian authorities and stakeholders on maritime affairs in the Black Sea» πουδιεξάγεταιστιςΒρυξέλλες.

 

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας) και την Ελληνίδα Επίτροπο Μαρία Δαμανάκη.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπ. Κουβέλης ως Υφυπουργός Εξωτερικών είχε αναπτύξει σημαντική δράση γύρω από συνεργασία με τις Παρευξείνιες χώρες, με αφορμή την Ελληνική Προεδρία του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) από το 2009, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας για Ελληνικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Είχε επίσης προωθήσει ιδιαίτερα το ρόλο της Παρευξείνιας Τράπεζας (BlackSeaTradeandDevelopmentBank) η οποία φιλοξενείται από την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη), καθώς και του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ) που φιλοξενεί το ΥΠΕΞ

 

Στην παρέμβαση του ο Σπ. Κουβέλης πρόκειται να τονίσει τη σημασία που έχει η ανάπτυξη μιας θαλάσσιας και αλιευτικής πολιτικής για τη Μαύρη Θάλασσα, τόσο από την περιβαλλοντική σκοπιά, όσο και από την πλευρά των οικονομικών συνεργασιών, όπου η Ελληνική ναυτιλία και το εμπόριο μπορούν να παίξουν ιδιαίτερα δυναμικό ρόλο.

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Διαδώστε το:
Ετικέτες:
Κατηγορία: Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Slider by webdesign