Αξίζει να ξέρεις…

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Σήμερα το περιβάλλον κινδυνεύει.

Σήμερα διαμορφώνεται, σε όλο τον κόσμο, μια νέα περιβαλλοντική συνείδηση.
Γύρω από αυτή τη νέα πραγματικότητα, το ΠΑΣΟΚ προτείνει την ευρύτατη συνεργασία – την απαραίτητη συλλογική δράση για το κοινό μέλλον. Με τον τρόπο αυτό θα αναλάβουν όλοι την προσωπική τους ευθύνη για την συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.
Σήμερα, γίνεται μια «πράσινη» επανάσταση, με πρωταγωνιστές τους πολίτες. Ένα κίνημα που ξεκινά από κάτω, και στο οποίο συγκλίνουν πολίτες πέρα από κόμματα, ηλικίες, και ταξικές καταγωγές. Μια επανάσταση που αφορά και στις αξίες μας.

Γιατί γύρω από το περιβάλλον συγκρούονται δυο αντιλήψεις. Αυτή της ανομίας και της ιδιοποίησης και αυτή των συλλογικών μας αξιών και κανόνων, της κοινής μας κληρονομιάς και υποχρέωσης.

Μια κοινοκτημοσύνη με δικαίωμα και υποχρέωση να το διαχειριστούμε από κοινού, με σεβασμό, με δημοκρατικό και αποτελεσματικό τρόπο που θα φέρει καρπούς για όλους σήμερα και αύριο.
Αυτή θα είναι η κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες γενιές και στη χώρα.

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Διαδώστε το:
Ετικέτες:
Κατηγορία: Uncategorized

Slider by webdesign