Αξίζει να ξέρεις…

«Οι Δρόμοι της Ελιάς»

διαδρομές πολιτισμού, βιώσιμης ανάπτυξης, διαλόγου και ειρήνης μεταξύ λαών και πολιτισμών»

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ

7-13 Ιουλίου 2008  Γιάλοβα Πύλος

Πρόκειται για τη διεθνή συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετιστών (FIM) η οποία διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πληγωμένη από τις πρόσφατες πυρκαγιές αλλά πάντα ξεχωριστά όμορφη Πελοπόννησο (Πύλος, Γιάλοβα).

 

Η Συνάντηση αναμένεται να προσελκύσει περί τους 3.000 μοτοσικλετιστές από 44 χώρες και δεν έχει αθλητικό χαρακτήρα. Θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο επί του επαρχιακού δρόμου Πύλου– Γιάλοβας, ενώ πολλές δραστηριότητες θα γίνουν σε πολλές πόλεις της Μεσσηνίας .

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Οι Δρόμοι της Ελιάς» σε συνεργασία με την ΕΛΠΑ, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, το Δήμο Πύλου, τη ΤΕΔΚ Ν.Μεσσηνίας και τη ΛΕΜΟΚΑ.

 

Έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις αφιερωμένες στη «Μεσόγειο της Ελιάς» σε συνεργασία με τις Πρεσβείες των χωρών της Μεσογείου στην Ελλάδα και θα παρουσιασθούν στοιχεία των πολιτισμών τους με στόχο μία πολυπολιτισμική προσέγγιση και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων και του κοινού.

 

Έχουν επίσης προγραμματιστεί και άλλες ποικίλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, γευσιγνωσίες παραδοσιακών τοπικών και μεσογειακών προϊόντων, εκθέσεις φωτογραφίας, περιηγήσεις στην περιοχή κ.α.

 

Κορυφαίο γεγονός θα είναι η «Παρέλαση των Εθνών», μία πορεία όλων των συμμετεχόντων μοτοσικλετιστών κατά μήκος 90 χιλιομέτρων με κατάληξη την πόλη της Καλαμάτας.

Το 63ο Rally FIM είναι μια σημαντική εκδήλωση η οποία θα συμβάλλει μεταξύ άλλων στην τόνωση της τουριστικής εικόνας της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής , συμπεριλαμβανομένης της Αρχαίας Ολυμπίας η οποία επίσης υπέστη σοβαρό πλήγμα από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2007.

       «Οι Δρόμοι της Ελιάς»

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Διαδώστε το:
Ετικέτες:
Κατηγορία: Uncategorized

Slider by webdesign