Αξίζει να ξέρεις

Μερικές χρήσιμες συμβουλές από τον τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ και τον Σπύρο Κουβέλη.

Φωτισμός

  1. Αγοράστε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, όπως μικροί λαμπτήρες φθορισμού (CFL).Ένας λαμπτήρας CFL χρησιμοποιεί μέχρι 75% λιγότερο ηλεκτρισμό σε σύγκριση με έναν λαμπτήρα πυρακτώσεως, διαρκεί μέχρι 10 φορές περισσότερο και παράγει λιγότερη θερμότητα.
  2. Εξετάστε το ενδεχόμενο των αισθητήρων κατάληψης για το άναμμα των φώτων όταν κάποιος εισέρχεται σε ένα δωμάτιο και το σβήσιμό τους όταν φεύγει. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το φωτισμό με χρονοδιακόπτες και ρυθμιστές έντασης φωτισμού, για να ελαχιστοποιήσετε την ενεργειακή απώλεια.
  3. Αγοράστε ηλεκτρονικούς σταθεροποιητές για τους λαμπτήρες φθορισμού. Αυτοί οι σταθεροποιητές είναι 10 έως 15 τοις εκατό πιο αποτελεσματικοί από τους μαγνητικούς σταθεροποιητές.
  4. Ελέγξτε ότι τα εξαρτήματα των λαμπτήρων είναι καθαρά, ειδικά οι ανακλαστήρες πίσω από τις λωρίδες φθορισμού.
  5. Εκμεταλευτείτε το φυσικό φωτισμό. Παρατηρήστε περιοχές που έχουν περισσότερο από επαρκή φωτισμό.Για παράδειγμα, οι διάδρομοι και οι περιοχές κοντά σε παράθυρα είναι συνήθως υπερφωτισμένοι. Αφαιρέστε τους περιττούς λαμπτήρες
  6. Αιχμαλωτίστε την ηλιακή ενέργεια! Εξετάστε τις πιθανότητες ανακατασκευής φωταγωγών, αεραγωγών και της αναδιάταξης επίπλων λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παράθυρα.
  7. Οι αισθητήρες φωτισμού με φωτοκύτταρα ανάβουν και σβήνουν τα φώτα σύμφωνα με τη διαθέσιμη ποσότητα φωτός ημέρας. Χρησιμοποιήστε τα σωστά φώτα!
Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Διαδώστε το:
Ετικέτες:
Κατηγορία: Uncategorized

Slider by webdesign