Επιστολή Σπύρου Κουβέλη στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Πετσάλνικο σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ (20/12/2011)

Επιστολή Σπ. Κουβέλη στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Πετσάλνικο σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο τη Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο έστειλε σήμερα ο Βουλευτής Α’ Αθήνας Σπύρος Κουβέλης, σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σ. Κουβέλης ως αρμόδιος υφυπουργός εξωτερικών την περίοδο 2009 – 2011 είχε προβεί στο πάγωμα όλων των νέων χρηματοδοτήσεων και δράσεων αναπτυξιακής συνεργασίας και είχε δρομολογήσει την καταγραφή και τον έλεγχο όλων των προγραμμάτων που υλοποιούσε και είχε υλοποιήσει στο παρελθόν η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ, ενώ είχε ετοιμάσει και νέο θεσμικό πλαίσιο για την διαφανή και σωστή λειτουργία του θεσμού στη χώρα.

Στην επιστολή του ο Σ. Κουβέλης υποστηρίζει ότι είναι πολύ σημαντικό τη στιγμή που εξ αιτίας της κρίσης βάλλονται κοινωνικά και πολιτικά κεκτημένα, να μην αναλωθεί η συζήτηση για τις ΜΚΟ σε ένα πολιτικό παιχνίδι αλληλοκατηγοριών, αλλά να μπουν οι βάσεις για την μετάβαση σε μια υγιή σχέση ανάμεσα στο κράτος και την Κοινωνία των Πολιτών.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «.λυπάμαι αφάνταστα που η ολοκλήρωση ενός κρίσιμου βήματος για την αποκατάσταση της διαφάνειας στην κοινή γνώμη αλλά και για την έναρξη της περιόδου χτισίματος μιας νέας σχέσης του κράτους με την κοινωνία των πολιτών υποβαθμίζεται, με τον τρόπο που δημοσιοποιείται, σε πολιτικό παιχνίδι και σε κυνήγι μαγισσών» και προσθέτει:

«Το να υποστηρίξει το κράτος την συμμετοχή και την δραστηριοποίηση των πολιτών, έχοντας διασφαλίσει ότι δεν θα μπορούν να διαπλέκονται με αυτό, ούτε και θα τείνουν να το αναπληρώσουν, αλλά αντίθετα οι πρωτοβουλίες τους θα λειτουργούν μέσα στην κοινωνία συμπληρωματικά προς αυτό, είναι όχι μόνο χρήσιμο, αλλά αναγκαίο την παρούσα στιγμή. Είναι ίσως ο μόνος τρόπος να υπάρξει ένα κοινωνικό δίχτυ αλληλεγγύης μέσα στην κρίση, και ένα τείχος προστασίας δημοκρατικών θεσμών, σε μια περίοδο που τα ίδια τα πολιτικά κόμματα δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Οι πολίτες χρειάζονται διέξοδο ώστε να έχουν ρόλο και έκφραση, και δικό μας χρέος είναι αυτό να το εξασφαλίσουμε, όχι να το απαξιώσουμε.

Ο Σ. Κουβέλης καταλήγει: «Θα είναι ολέθριο σφάλμα σε μια κρίσιμη κοινωνικά και θεσμικά περίοδο να αφήσουμε να διολισθήσει η συζήτηση για το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών σε ένα παιχνίδι αλληλοκατηγοριών, εξοβελίζοντας συλλήβδην την έννοια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης και της κοινωνίας των πολιτών.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής
Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Διαδώστε το:
Κατηγορία: Τύπος & ΜΜΕ
No Comments » for Επιστολή Σπύρου Κουβέλη στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Πετσάλνικο σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ (20/12/2011)
1 Pings/Trackbacks for "Επιστολή Σπύρου Κουβέλη στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Πετσάλνικο σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ (20/12/2011)"
  1. […] είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής (20/12/2011). Επιστολή Σπύρου Κουβέλη στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελ… Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Διαδώστε το:Tweet […]

Slider by webdesign