Συνάντηση στη Βουλή με ΜΚΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΜΚΟ

6/11/2007
Ο εισηγητής του ΚΤΕ ΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, και ο αναπληρωτής εισηγητής, Σπύρος Κουβέλης, συναντήθηκαν σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο των εργασιών του ΚΤΕ, με εκπροσώπους περιβαλλοντικών ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας σε εθνικό επίπεδο, προκειμένου να οργανωθεί ένα πλαίσιο ενημέρωσης και διαλόγου για μείζονα περιβαλλοντικά θέματα.
Όπως είπε ο εισηγητής του ΚΤΕ, Γιάννης Μανιάτης στην αρχή της συνάντησης: ‘Για το ΠΑΣΟΚ το περιβάλλον αποτελεί δηλωμένη κορυφαία πολιτική προτεραιότητα, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Πράσινη Οικονομία. Περιμένουμε στη σημερινή συζήτηση να τεθεί η βάση διαλόγου μεταξύ της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και των Περιβαλλοντικών ΚΟ’.
Στην συζήτηση εκπροσωπηθήκαν 12 οργανώσεις:
– Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΗΜΙΚΟ),
– Ελληνικη Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού,
– Οικοτοπία
– Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
– WWF Ελλάς
– Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
– Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης
– Ελληνική Ορθολογική Εταιρεία
– GREENPEACE
– Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης
– ΕΛΙΞ – Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον
– Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων
Μερικά από τα ειδικότερα θέματα που εντοπίστηκαν στη συζήτηση ήταν:
– Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, και τα Ειδικά Σχέδια για τον Τουρισμό, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τη Βιομηχανία, καθώς και η πρόθεση της κυβέρνησης να μην εξεταστούν από τη Βουλή τα σχέδια αυτά,
– Η δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου Περιβάλλοντος
– Οι κλιματικές αλλαγές σε σχέση με τους ενεργειακούς πόρους
– Η προστασία της Φύσης
– Η αντιμετώπιση των διεθνών περιβαλλοντικών υποχρεώσεων της χώρας, σε συνεργασία του εθνικού Κοινοβουλίου με το Ευρωκοινοβούλιο.
– Η αναβάθμιση του ρόλου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.
– Τέθηκε ακόμα το ζήτημα της εμβάθυνσης του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για το Περιβάλλον με μεγαλύτερη εξειδίκευση ανά τομέα, καθώς και η οριζόντια συνεργασία του τομέα περιβάλλοντος με τους τομείς Ανάπτυξης και Ενέργειας, Γεωργίας, Μεταφορών, Απασχόλησης, Παιδείας και άλλων.
Ο αναπληρωτής εισηγητής του ΚΤΕ, Σπύρος Κουβέλης, μετά το τέλος της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: ‘Οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ στη χώρα μας διαθέτουν μεγάλο απόθεμα γνώσης και εμπειρίας γύρω από τα σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα. Πιστεύουμε ότι με συνέπεια και διάλογο που σέβεται την ανεξαρτησία της κάθε πλευράς θα μπορέσουμε να αναδείξουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το θέμα του περιβάλλοντος, συνολικά και σε συγκεκριμένα θέματα’.


Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Διαδώστε το:
Ετικέτες:
Κατηγορία: Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Slider by webdesign