Πάρε θέση για την Ευρώπη που σου αρέσει!

Πάρε θέση για την Ευρώπη που σου αρέσει!

Μια εκστρατεία ενημέρωσης για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009

από τις Μ.Κ.Ο. ΕΛΙΞ και AEGEE

 

 

Η Μη κυβερνητική οργάνωση ΕΛΙΞ-Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, με τη συνεργασία της φοιτητικής οργάνωση AEGEE, πραγματοποιεί την εκστρατεία «ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ» με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με το θέμα των ευρωεκλογών στις 7 Ιουνίου 2009.

Το πρόγραμμα «ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ» χρηματοδοτείται από το Ινστιτούτο Νεολαίας και το Education, Audiovisual and Culture Executive Agency της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Δήμου Αθηναίων και υποστηρίζεται από του γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Το «ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ» απευθύνεται στους νέους και στις νέες της Ελλάδας, οι οποίοι, όπως και αρκετοί άλλοι νέοι Ευρωπαίοι, δε δείχνουν ιδιαίτερα ενεργή στάση απέναντι στα πολιτικά πράγματα.

Η έλλειψη συμμετοχής των νέων στην πολιτική ζωή είναι ζήτημα υψίστης σημασίας για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Μακριά από τις κλασικές κομματικές αντιπαραθέσεις που πιο πολύ καταδικάζουν παρά δίνουν χώρο στα όνειρα και τα πιστεύω των νέων, το «ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ» προσπαθεί να αναδείξει την αξία της ενεργής συμμετοχής στα κοινά και να κάνει τους νέους της Ελλάδας να προβληματιστούν για τη θέση τους στην αυριανή κοινωνία των πολιτών, ως πολίτες που θέλουν και πρέπει να έχουν δικαίωμα γνώμης, ελέγχου και συναπόφασης.

Σε ποιόν απευθυνόμαστε

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο οι νέοι 18-24 χρονών είναι αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής από τη διαδικασία των Ευρωεκλογών σε σχέση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες και μάλιστα σε ποσοστό 67%. Στόχος μας είναι, λοιπόν, να έρθουμε κοντά με τους νέους αυτούς στην Ελλάδα και να προσπαθήσουμε να τους ενημερώσουμε για τα ευρωπαϊκά δρώμενα και για την παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καθημερινή μας ζωή. Στοχεύουμε τελικά στο να ευαισθητοποιήσουμε ένα μεγάλο αριθμό νέων και να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν μια πιο θετική στάση στο θέμα των Ευρωεκλογών ως ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες.

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, η εκστρατεία «ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ» επικεντρώνεται

σε 5 θεματικές ενότητες που αγγίζουν άμεσα τους νέους:

– Ταξίδια και ελεύθερος χρόνος

– Ίσες ευκαιρίες σε μια ενιαία αγορά

– Σπουδές και έρευνα

– Προστασία του Περιβάλλοντος

– Επικοινωνία και Τεχνολογία

Βασικοί στόχοι της εκστρατείας «ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ» είναι οι νέοι:

· Να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση

· Να πάρουν θέση απέναντι σε σημαντικά ζητήματα της Ευρώπης

· Να ανταλλάξουν απόψεις και θα αναπτύξουν νέες ιδέες μαζί

· Να κάνουν συνειδητές επιλογές και να συμμετάσχουν ενεργά στα κοινά.

Δράσεις και εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος διοργανώνονται μια σειρά από μικρής και μεγάλης εμβέλειας δράσεις, σχεδιασμένες ώστε να αντιμετωπίσουν την πολιτική άγνοια και αδιαφορία της νεολαίας, παρέχοντας στους νέους πληροφορίες και κίνητρα που θα τους βοηθήσουν να έχουν μια πιο ενεργή στάση απέναντι στα πολιτικά πράγματα και να γίνουν έτσι πιο ενεργοί πολίτες.

Πραγματοποιημένες δράσεις:

8-9-10 Μαΐου 2009 – Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση ενημέρωσης στην πλατεία Αριστοτέλους. Διανομή ενημερωτικού υλικού.

23 Μαΐου 2009 – Ρόδος

Εκδήλωση ενημέρωσης στην πλατεία Κύπρου, 100 Μαγαζιά και 25ης Μαρτίου. Διανομή ενημερωτικού υλικού.

23 Μαΐου 2009 – Πάτρα

Εκδήλωση ενημέρωσης στην κεντρική πλατεία. Διανομή ενημερωτικού υλικού.

Προγραμματισμένες δράσεις:

27-28-29 Μαΐου 2009 – Αθήνα

Συνέδριο "Ευρωεκλογές 2009- Νέοι Ευρώ-ορίζοντες"

30 Μαΐου 2009 – Αθήνα, Πλατεία Κεραμεικού

Μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης στην πλατεία Κεραμεικού με διανομή ενημερωτικού υλικού, καλλιτεχνικά δρώμενα, εργαστήρια και διαδραστικά παιχνίδια

31 Μαΐου 2009 – Αθήνα (θα οριστικοποιηθεί άμεσα)

Διανομή ενημερωτικού υλικού και παρουσίαση διαδραστικού παιχνιδιού Europolis

1 Ιουνίου 2009 – Θεσσαλονίκη, Λευκός Πύργος

Διανομή ενημερωτικού υλικού και παρουσίαση διαδραστικού παιχνιδιού Europolis

2 Ιουνίου 2009 – Αθήνα, Πλατεία Κεραμεικού

Διανομή ενημερωτικού υλικού και παρουσίαση διαδραστικού παιχνιδιού Europolis

4 Ιουνίου 2009 – Λάρισα, Κεντρική Πλατεία

Διανομή ενημερωτικού υλικού και παρουσίαση διαδραστικού παιχνιδιού Europolis

Υποστήριξη 

Η εκστρατεία «ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ» πραγματοποιείται από τη Μ.Κ.Ο ΕΛΙΞ με τη χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Νεολαίας και του Education, Audiovisual and Culture Executive Agency της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Δήμου Αθηναίων. Για την πετυχημένη έκβαση της εκστρατείας, η ΕΛΙΞ συνεργάζεται με την AEGEE και το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε το site της εκστρατείας «ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ» www.parethesi.gr ή επικοινωνήστε :

· Ντόρα Βουγιούκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής

Τηλ.: 210 3825506 e-mail: communication@elix.org.gr

 

 

 

 

 

Η μη κυβερνητική οργάνωση ΕΛΙΞ καλλιεργεί την εθελοντική συνείδηση και προωθεί την εθελοντική προσφορά από το 1987. Βασικός στόχος της ΕΛΙΞ είναι η συμβολή στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου και η εξέλιξή του ως πολίτη του κόσμου μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Η ΕΛΙΞ πραγματοποιεί διεθνείς δράσεις εθελοντικής συμμετοχής με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμού και την κοινωνική προσφορά.

 

 

 

 

 

 

 

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Διαδώστε το:
Ετικέτες:
Κατηγορία: Uncategorized

Slider by webdesign