Συμμετοχή & ομιλία του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθήνας Σπ. Κουβέλη στις εργασίες του “Hellenic – Azerbaijani Green Energy Forum” που διοργανώνει το ΔΙΚΕΜΕΠ με θέμα “Energy cooperation & Environmental Protection in the wider Black Sea area»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή και ομιλία του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθήνας Σπ. Κουβέλη στις εργασίες του “Hellenic – Azerbaijani Green Energy Forum” που διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ) με θέμα “Energy cooperation & Environmental Protection in the wider Black Sea area”, (29/11/11, Αθήνα).

Ο Σπύρος Κουβέλης θα συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής, στην 1η συνεδρία με θέμα «Renewable Energy Sources: New perspectives & Challenges» στο πλαίσιο του συνεδρίου «Energy cooperation & Environmental Protection in the wider Black Sea area – Ενεργειακή συνεργασία και περιβαλλοντική προστασία στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας», που διεξάγεται στην Αθήνα.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ) και το Strateji Arasdirmalar Merkezi (SAM) του Αζερμπαϊτζάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπ. Κουβέλης ως Υφυπουργός Εξωτερικών είχε αναπτύξει σημαντική δράση γύρω από συνεργασία με τις Παρευξείνιες χώρες, με αφορμή την Ελληνική Προεδρία του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) από το 2009, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας για Ελληνικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Επιπρόσθετα, ο Σπ. Κουβέλης προώθησε τη διακρατική συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν σε θέματα αγωγών φυσικού αερίου και ΑΠΕ. Είχε επίσης προωθήσει ιδιαίτερα το ρόλο της Παρευξείνιας Τράπεζας (Black Sea Trade and Development Bank) η οποία φιλοξενείται από την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη), καθώς και του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ) που φιλοξενεί το ΥΠΕΞ.

Στην παρέμβαση του ο Σπ. Κουβέλης μεταξύ άλλων θα αναφερθεί στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η προώθηση της ενεργειακής μας πολιτικής, για ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και εφοδιασμού, αλλά και στη δυνατότητα ανάπτυξης οικονομικών συνεργασιών, ούτως ώστε η Ελλάδα να καταστεί ενεργειακός κόμβος.

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Διαδώστε το:
Κατηγορία: Τύπος & ΜΜΕ

Slider by webdesign