Ομιλία Σπύρου Κουβέλη στην ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ για το Ελληνικό και το πρόγραμμα Ηλιος (21/3/2012)

«Λυπάμαι πραγματικά που σήμερα είμαι υποχρεωμένος να καταψηφίσω στο σύνολό του αυτό το νομοσχέδιο. Και λυπάμαι, γιατί πραγματικά θα ήθελα σήμερα να πάρω τη χαρά να στηρίξω ένα νομοσχέδιο που θα υποστήριζε τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ξέρετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μπήκα στην πολιτική το 2007, με την ελπίδα και το όραμα να υπηρετήσω αυτήν την ιδεολογία και αυτό το όραμα για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης και πολύ φοβάμαι από αυτό που βλέπω τουλάχιστον ότι η σημερινή κρατούσα πολιτική ιδεολογία στην Ελλάδα της κρίσης δεν αφήνει χώρο γι’ αυτό και αυτό είναι λυπηρό, γιατί θα μπορούσε να είναι μία πραγματική διέξοδος της Ελλάδας από την κρίση και η ελληνική κοινωνία το ξέρει και συνεχίζει να το απαιτεί.

Θέλω απλώς να κλείσω λέγοντας ότι η αποχώρησή μου από την πολιτική στις επερχόμενες εκλογές συνοδεύεται από μία πολύ μεγάλη πίκρα, όχι προσωπικά, αλλά γι’ αυτήν την αποτυχία της χώρας μας να προχωρήσει με θάρρος σε ένα καινούργιο αναπτυξιακό μοντέλο που είναι αυτό που χρειάζεται.»

 

 

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Διαδώστε το:
Ετικέτες: , , , ,
Κατηγορία: Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Slider by webdesign